Hypotheek van Nationale Nederlanden
Nationale Nederlanden is een van de grootste Nederlandse verzekeringsmaatschappijen. Dit is ontstaan in 1962 uit een fusie tussen de Nederlanden van 1845 en Assurantie Maatschappij tegen Brandschade. Onder de eigen bankvergunning worden hypotheken aangeboden. Via deze hypotheekverstrekker is het mogelijk om te kiezen uit vier hypotheekvormen. De annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek zijn de meest verkochte hypotheken. De aflossingsvrije en bankspaar plus hypotheek is niet altijd voor starters geschikt. De overheid heeft deze hypotheken beperkt met betrekking tot de hypotheekrenteaftrek. U betaalt bij deze hypotheekvormen mogelijk een lage hypotheekrente Nationale Nederlanden, maar heeft hier geen belastingvoordeel van.
Ja ik wil direct een offerte aanvragen
Tweeverdieners krijgen een hogere hypotheek
In het verleden werd het tweede inkomen bij tweeverdieners voor een derde meegeteld. Sinds 2006 wordt het tweede inkomen voor de helft meegeteld. Hierdoor kunnen tweeverdieners meer lenen. Dit is ook mogelijk bij deze hypotheekverstrekker. Een hogere hypotheek betekent wel hogere maandlasten. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de huidige rentestand. Wanneer deze laag, zullen de maandlasten ook een stuk minder zijn. In 1981 stond de rente voor hypotheken op het hoogste niveau. Deze bedroeg toen gemiddeld 13.4%. De huidige hypotheekrente Nationale Nederlanden staat laag. Starters en doorstromers kunnen hier goed van profiteren. Bij het berekenen van de maximale hypotheek wordt een toetsrente gehanteerd. Dit geldt voor een rentevaste periode korter dan 10 jaar.
Hypotheekrente Nationale Nederlanden laag houden
Bij het afsluiten van een hypotheek bent u gebonden aan de huidige rente. Deze staat historisch laag, maar dat geeft geen garantie voor de toekomst. Om de rente laag te houden kan er gekozen worden voor een korte rentevaste periode. Ook de variabele rente is mogelijk. Hiermee betaalt u maandelijks de actuele hypotheekrente Nationale Nederlanden. Een andere manier om de maandlasten te verlagen is tussentijds aflossen. Hierdoor wordt de hypotheekschuld lager. De maandlasten gaan omlaag en er is minder kans op een restschuld. Met extra aflossen kan de verhouding tussen de waarde van de woning en de hypotheek verkleind worden. Een mogelijke opslag van 0.40% vervalt bij de eerstvolgende rentewijziging. Tussentijds aflossen zorgt voor een lagere hypotheekrente en meer voordeel voor u.